Upoznajte Siri

Veoma interesantna i funkcionalna aplikacija koju je predstavio Epl može mnogo više nego što se prikazuje. Ovaj servis je uneo priličnu revoluciju među servisima. Siri pretvara mobilni telefon u ljudskog sagovornika. Korisnik “komunicira” sa svojim uređajem i time zadaje naredbe koje Siri ispunjava. Nije potebno naučiti određene naredbe kako bi uređaj bio funkcionalan. Aplikacija prepoznaje prirodan ljudski govor i ako nešto nije “jasno” kako bi se naredba izvršila Siri “pita šta mu nije jasno”.

Ova aplikacija ja dostupna za Ajfon i Ajped uređaje mada za neke starije verzije modela ne podržava sve funkcije i obzirom da ovi uređaji napreduje tako da svaki sledeći model ima nešto novo i bolje. Aplikacija je dostupan na 9 različitih jezika i ima opciju biranja između muškog i ženskog glasa.

Koristiti Siri servis nije komlikovano, recimo sa malo znanja i proxy servera iz kućne radionice Siri može upaliti vaš automobil, zaključati vrata, otvoriti prtljažnik i još dosta toga, za vas. Naravno sama struktura Siri aplikacije omogućava sve ono što ovaj servis može. Uz pomoć Siri može se rezervisati večera u nekom restoranu, pogledati vremenska prognoza za sutra, naručiti taksi… Ono što je svakako potrebno je da Siri bude povezan i sa dodatnim servisima koji će omogućiti izvor informacija. On će prvo registrovati vaš položaj i onda pristupiti sakupljanju informacija sa servisa koje sadrže potrebne podatke. Uz ovu aplikaciju je moguće napraviti kolekciju filmova, listu muzičkih numera, TV emisija koja će kasnije biti dostupna putem aplikacija za razne set-top box i TV prijemnike, mobilne uređaje i računare. Za šta je naravno opet potrebno da Siri ima pristup određenim servisima kako bi se sadržaj pronašao i prikazao.

Sa svojim mogućnostima Siri svaki put ode korak dalje, za šta su naravno zaslužni programeri koji su Siri učinili veoma ambicioznom ali i funkcionalnom mobilnom aplikacijom.

siri-ipad-iphone

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s